15 Mart 2014 Cumartesi

Kızılırmak - Tuncer Cücenoğlu - İstanbul DT

Oyuna çok büyük bir beklentiyle gitmemiştim açıkcası ama oyunun ilk sahnesi ile birlikte tüm oyunu büyük bir hayranlıkla izledim. Oyun aslında dram yönü ağır basan bir oyun ama oyunda çobanın sürüsünü oynayanlar o kadar iyi bir oyunculuk sergiliyorlardı ki onların tavırları çok şirin ve komik geldi ve zaman zaman ağlarken güldüğüm anlar bile oldu.

Tüm oyuncuların özellikle de koronun oyunculukları çok başarılıydı. Hem Konu ve öykü, hem de yapılan göndermeler çok güzeldi.

Dekor özellikle sade seçilmiş olabilir ama bence biraz daha oyuna uygun dolu dolu olabilirdi. Bir de ufak bir detay ama koyunların davetteki köylüler rolüne büründükleri sahnede, oyuncular koyun postlarını üzerilerinden çıkarsalardı iyi olurdu. Gerçi şimdi düşünüyorum da belki de başından beri koyunlar, her şeye sessiz kalan köylülerdi.

Ben oyunu çok sevdim ama yine de bu biraz zevk meselesi. Örneğin yanımdaki adam oyun boyunca uyudu. Bununla beraber genelde izleyicilerin tepkisi olumluydu. 

Sonuç olarak oyunu zevkle izledim ve herkese de gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Koyunların hatırına da olsa mutlaka izleyin :)

UYARI: Oyunda ateşli silah ve sis kullanılmaktadır.


Oyunculuk : 9/10
Konu  : 9/10
Dekor   : 6/10
Işık-Ses  : 8/10
GENEL : 8/10

İzlediğim Tarih: 15 Mart 2013
İzlediğim Yer: İstanbul Cevahir Salon 2
Süre:1 Saat 30 dk, 1 Perde
Tür: Dram

Yazan: Tuncer Cücenoğlu
Yönetmen Yardımcısı: Ayla Baki Yücesoy
Koreograf: Alpaslan Karaduman
Dekor Tasarımı: Işın Mumcu
Giysi Tasarımı: Medine Yavuz
Işık Tasarımı: Akın Yılmaz
Besteci: Orhan Şallıel
Asistanlar: Metin Avcı, Zeynep Anacan
Sahne Amiri: Oktay Uçar
Kondüvit: Hasret Coşkuner
Işık Kumanda: Seda Özyurt
Dekor Sorumlusu: Necati Işık
Aksesuar Sorumlusu: Hüseyin Baş
Erkek Terzi: Hasan Basri Aktaş
Kadın Terzi: Zeliha Özduran
Perukacı: Zeynep Bolkısık

Başlangıç: 2012
Tiyatro: İstanbul Devlet Tiyatroları

Oyuncular: EMRE AKARSU, HAKAN GÜNERİ, FARUK ACAR, ATİLLA TETİK, ÖMER İVEDİ, ALAYÇA ÖZTÜRK, ZÜMRE ERTÜRK, HAKAN DÜLGER, SERDAR AKÜLKER, EZGİ BEKTAŞ

Koro: YAĞMUR DAMCIOĞLU, DENİZ ÇAKIR, ZEYNEP ANACAN, MERVE YALÇIN, TUĞÇE AYAR, ÇİĞDEM AYGÜN, GAMZE ÇELİK, İLAYDA BAŞARAN, TUĞÇE AKSUM, GİZEM AKKUŞ, BELİZ SÖZER, K. SEMİH VAROL, UTKU NAİM AYTEKİN, KEREM TANIK, SERDAR AYDIN, ARAS AYDIN, ARİF DİREN, SELİM İŞCAN, HAKAN ÇAKIR, GÖKHAN EROĞLU, METİN AVCI, ECE DURAN, SERAY CANAN

Orkestra: RAYİF DOĞRULU, BUĞRA MURAT KARA, MURAT TIRNAK, YILMAZ ŞALLIEL, ERHAN USLU

Konu:
Hüseyin Ağa’nın genç ve güzel karısı Zehra, aklını sürünün çobanı olan Selim’e takmıştır. Ağanın kızı Hatice ise Selim’in tek aşkı ve gözünün tek gördüğüdür. Aynı şekilde Hatice de Selim’e aşıktır. Hüseyin Ağa’nın borçlarını erteleyen Ali Ağa, oğlu Mehmet’le birlikte yemeğe gelir. Amacı Hatice’yi oğlu Mehmet’e istemektir. Ağalık adına Selim’e hayır diyemeyen Hüseyin, tüm sürüye bir gün boyunca tuz yedirdikten sonra Kızılırmak üzerinden su içirmeden geçirme hünerini, kızıyla evlenmesi için Selim’ şart koşar. Bu gerçekleşmesi imkânsız görünen istek, Selim’in ve Hatice’nin, aynı zamanda aşkın kaderine koyulmuş bir şerhtir. Gerçekleşmesi ise Selim’in hünerine kalmıştır. Ancak iş, bu isteğin gerçekleşmesiyle elbette ki bitmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder